Skip to main content

Gefeliciteerd Ter Apel, jullie hebben het voor elkaar gekregen: de verkiezingsuitslag is al voelbaar in jullie kneuterige dorpje. Burgemeesters staan te trappelen om hun xenofobe vleugels uit te slaan, want het politieke klimaat is veranderd, halleluja!

Natuurlijk, Ter Apel is dé plek waar je wilt zijn als je een hekel hebt aan alles wat anders is. Met een asielzoekerscentrum waar je U tegen zegt, is het natuurlijk een walhalla voor de bange blanke man. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nou niet in zo’n gezellige omgeving wonen waar iedereen elkaar met argusogen bekijkt?

Maar laten we niet vergeten dat Ter Apel ook de plek is waar de meeste klachten over asielzoekers vandaan komen. Een schokkende 0,0001% van de bevolking heeft namelijk last van deze ongewenste gasten. Dus ja, het is logisch dat de burgemeesters nu hun kans grijpen om hun ware aard te laten zien.

Dus, lieve Ter Apelers, geniet van jullie moment in de zon. Jullie hebben het verdiend. En mocht het politieke klimaat ooit weer veranderen, dan kunnen jullie altijd nog terugvallen op jullie oude vertrouwde hobby: klagen over het weer.

Bron: GOOGLE NEWS – In Ter Apel is de verkiezingsuitslag al voelbaar. ‘Burgemeesters zien dat het politieke klimaat is veranderd’