Skip to main content

Handbal, de sport voor mensen die niet kunnen kiezen tussen voetbal en basketbal. Onze Nederlandse handbalmeiden hebben het weer geflikt hoor, een “simpele” zege op Oekraïne. 21-40, alsof het niets is. Maar laten we eerlijk zijn, wie heeft er ooit van een Oekraïense handbalster gehoord? Precies, niemand.

In het bruisende Frederikshavn, waar het handbal-WK plaatsvindt, hebben onze oranje leeuwinnen zich vrijwel zeker geplaatst voor de kwartfinales. Applausje voor onszelf, want we zijn weer goed bezig in een sport waar niemand écht om geeft. Maar hé, we moeten toch ergens goed in zijn naast klompen maken en tulpen kweken, toch?

Laten we hopen dat onze handbaldames het verder schoppen dan de voetbalvrouwen op het EK, want dat was natuurlijk een lachertje. Misschien kunnen ze beter een potje handbal spelen, wie weet zijn ze daar wél goed in.

Dus, lieve lezers, laten we met z’n allen massaal achter onze handbalmeiden gaan staan. Want wie weet, misschien worden we dan eindelijk weer eens wereldkampioen in een sport die niemand kijkt. En dan kunnen we weer lekker ongenuanceerd juichen en ons superieur voelen, want daar zijn we als Nederlanders natuurlijk het allerbeste in.

Bron: NU.NL – Handbalsters hebben kwartfinales WK in zicht na simpele zege op Oekraïne