Skip to main content

Lilian Marijnissen, de rooie prinses op de erwt, heeft eindelijk haar kroontje afgezet en stapt op als fractievoorzitter van de SP. Het werd ook wel tijd, want zeg nou zelf, wat heeft ze nou eigenlijk bereikt met haar rode vlaggetjes en socialistische praatjes? Ja, precies, helemaal niks.

Laten we even stilstaan bij het feit dat Lilian Marijnissen, dochter van de grote Jan Marijnissen, haar positie als fractievoorzitter heeft geërfd als een soort communistische monarchie. Hoezo gelijkheid en eerlijk delen? Het lijkt wel alsof de SP een aflevering van Game of Thrones is, maar dan zonder draken en met meer geitenwollensokken.

En dan hebben we het nog niet eens over haar “prestaties” als fractievoorzitter. Onder haar leiding is de SP gekrompen tot een zielig hoopje socialisten dat nog maar net boven de kiesdrempel uitkomt. In 2017 haalde de partij 14 zetels, nu staan ze op een miezerige 9 zetels in de peilingen. Dat is een daling van maar liefst 35,7%! Je zou bijna denken dat ze expres probeert de partij om zeep te helpen.

Maar goed, nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk in de soap die SP heet. Wie wordt de volgende fractievoorzitter? Gaan ze eindelijk eens wat bereiken of blijven ze hangen in hun socialistische sprookjeswereld? Eén ding is zeker: het kan haast niet slechter dan met Lilian Marijnissen. Dus SP, zet je schrap, want het is tijd voor verandering. En hopelijk deze keer zonder nepotisme en rode prinsesjes.

Bron: NOS – Lilian Marijnissen stapt op als fractievoorzitter van SP