Skip to main content

Harvard-president Lawrence Bacow heeft eindelijk zijn welverdiende knieval gemaakt na het zoveelste schandaal rond vermeende antisemitische uitspraken. Wat een verrassing, een universiteitspresident die zich verontschuldigt voor het kwetsen van gevoelens. Is dit niet het toppunt van politieke correctheid? Maar goed, laten we de man een kans geven om zichzelf te redden uit de poel van schaamte waarin hij zichzelf heeft ondergedompeld.

Bacow, die blijkbaar niet genoeg had aan zijn riante salaris van $570.072 per jaar, besloot zijn ongezouten mening te geven over de Joodse gemeenschap. En zoals we allemaal weten, is het uiten van je mening in deze tijden van sociale rechtvaardigheid een doodzonde. Zeker als je een witte man bent die aan het hoofd staat van een prestigieuze universiteit.

Maar laten we niet te hard zijn voor onze arme Larry. Hij heeft tenslotte zijn excuses aangeboden, en zoals we allemaal weten, lost een verontschuldiging alles op. Toch? Het is niet alsof zijn woorden blijvende schade hebben aangericht of dat hij zijn positie heeft misbruikt om zijn giftige gedachten te verspreiden. Nee, een simpel “sorry” is voldoende om de gemoederen te sussen en alles weer koek en ei te maken.

Dus laten we een les trekken uit dit zoveelste voorbeeld van politieke incorrectheid en ongevoeligheid. Als je een mening hebt, hou die dan lekker voor jezelf. Of beter nog, zorg dat je een dikke portemonnee hebt en een hoge positie, zodat je je excuses kunt maken en weer verder kunt gaan met je leven. Want uiteindelijk draait het allemaal om geld en macht, toch?

Bron: GOOGLE NEWS – Harvard-president maakt excuses na rel rond vermeende antisemitische uitspraken