Skip to main content

Goh, wat een verrassing! De PVV, VVD, NSC en BBB hebben besloten om gezellig samen verder te kletsen over drie grote struikelblokken. Want waarom zou je je tijd verspillen aan nuttige zaken als je ook eindeloos kunt discussiëren over zaken waar je het toch nooit over eens wordt?

Het is natuurlijk hartstikke logisch dat deze vier partijen samen een coalitie willen vormen. Ze hebben immers zoveel gemeen: ze zijn allemaal rechts, conservatief en hebben een ongezonde obsessie met het beschermen van de Nederlandse cultuur. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nou niet geregeerd worden door een stel xenofobe, klimaatontkennende populisten?

Maar goed, laten we even serieus doen en kijken naar die drie grote struikelblokken waar ze het over gaan hebben. Ten eerste is er natuurlijk de immigratie, want stel je voor dat we al die arme, getraumatiseerde mensen zouden helpen. Nee, veel beter om ze lekker in hun eigen land te laten creperen. Ten tweede is er het klimaat, want wie heeft er nou een leefbare planeet nodig als je ook gewoon kunt blijven profiteren van fossiele brandstoffen? En tot slot is er de zorg, want waarom zou je investeren in de gezondheid van je bevolking als je ook belastingvoordelen kunt geven aan grote bedrijven?

Dus, lieve lezers, laten we hopen dat deze vier partijen er snel uitkomen en ons land kunnen leiden naar een glorieuze toekomst vol discriminatie, vervuiling en een falend zorgstelsel. Want laten we eerlijk zijn, wie wil er nou in een saai, tolerant en duurzaam land wonen?

Bron: NOS – PVV, VVD, NSC en BBB willen door en gaan praten over drie grote struikelblokken