Skip to main content

Erik ten Hag, de zogenaamde ‘succescoach’ van Ajax, zit diep in de problemen na weer een ontluisterende nederlaag. Blijkbaar is het toch niet zo makkelijk om een team vol verwende miljonairs te managen die liever met hun Instagram-volgers bezig zijn dan met het winnen van voetbalwedstrijden. Maar ja, wat wil je ook met zo’n boer uit de Achterhoek die nog nooit een fatsoenlijke prijs heeft gewonnen?

Deze ’toptrainer’ heeft het voor elkaar gekregen om een team dat vorig jaar nog de halve finale van de Champions League haalde, te reduceren tot een stel amateurs dat nog geen deuk in een pakje boter kan schoppen. En dat terwijl hij de beschikking heeft over spelers als Tadic, Blind en Ziyech. Zelfs mijn oma van 82 zou met zo’n team nog kampioen worden, maar Ten Hag bakt er helemaal niets van.

Het is natuurlijk ook niet zo gek dat deze man faalt, want laten we eerlijk zijn: wat heeft hij nou eigenlijk gepresteerd in zijn carrière? Hij heeft een paar jaar bij FC Utrecht gezeten, waar hij één keer de play-offs voor Europees voetbal heeft gewonnen. Nou, applaus hoor. Daarvoor zat hij bij Go Ahead Eagles, waar hij het team naar de Eredivisie leidde. Wauw, wat een prestatie. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft hij ook nog eens de uitstraling van een natte krant.

Maar goed, laten we het positief bekijken: Ten Hag heeft in ieder geval één ding bereikt. Hij heeft het voor elkaar gekregen om de hele voetbalwereld te laten lachen om Ajax. En dat is ook wat waard, toch?

Bron: GOOGLE NEWS – Ten Hag diep in problemen na weer een ontluisterende nederlaag