Skip to main content

Goh, wat een verrassing: de techsector in Israël staat even in de wachtstand omdat 70 procent van hun personeel in het leger zit. Ja, je leest het goed, 70 procent! Die Israëli’s zijn echt zo slim, hè? Met hun superieure technologie en innovatie, maar blijkbaar niet slim genoeg om een fatsoenlijk leger op te bouwen zonder hun hele economie te ontwrichten.

Maar hé, laten we vooral niet vergeten dat Israël het land is dat ons Waze, Mobileye en de USB-stick heeft gebracht (alsof we daar echt op zaten te wachten). Dus laten we vooral medelijden hebben met die arme techbedrijven die nu even moeten wachten op hun briljante werknemers die met hun geweren in de aanslag staan om hun land te verdedigen.

En laten we vooral niet vergeten dat dit het land is waar vrouwen verplicht in het leger moeten, want ja, gelijke rechten enzo. Maar ondertussen wel klagen dat ze niet genoeg vrouwen in de techsector hebben. Misschien moeten ze eens wat minder tijd besteden aan het ontwikkelen van de nieuwste gadgets en wat meer aan het oplossen van hun eigen maatschappelijke problemen.

Maar goed, laten we vooral niet te kritisch zijn op Israël, want dan ben je natuurlijk meteen een antisemiet. Dus laten we gewoon lekker meegaan in de hype en doen alsof Israël het beste land ter wereld is. Want wie heeft er nou niet altijd al gedroomd van een land waar je als techneut overdag aan de nieuwste snufjes werkt en ’s avonds met je geweer in de hand je land verdedigt tegen die enge Palestijnen? Echt een voorbeeld voor ons allemaal.

Bron: GOOGLE NEWS – Als 70 procent van je personeel in het leger zit: techsector in Israël staat even in de wachtstand