Skip to main content

Oh, wat zijn we weer trots op onze voetbaltalenten! AZ heeft zaterdag de derde plaats in de Eredivisie weer overgenomen van FC Twente, alsof het een potje ganzenborden is. De Alkmaarders wonnen met 4-1 van Almere City FC, dankzij fraaie treffers van Dani de Wit en Vangelis Pavlidis. Applaus, applaus, want we weten allemaal dat de Eredivisie het toppunt van voetbalkunst is, toch?

Laten we even eerlijk zijn: de Eredivisie is zo’n beetje de McDonald’s van het voetbal. Lekker makkelijk, snel scoren en vooral niet te veel nadenken. En dan hebben we het nog niet eens over de verdediging van Almere City, die zo lek was als een mandje. Zelfs mijn oma van 87 zou er nog een doelpuntje in kunnen prikken.

Maar goed, laten we vooral blij zijn met de “fraaie” goals van De Wit en Pavlidis. Zo’n doelpunt is natuurlijk een unicum in de Eredivisie, waar het voetbalniveau doorgaans vergelijkbaar is met een potje tafelvoetbal tussen twee dronken studenten. En laten we vooral niet vergeten dat Almere City FC op de 15e plek staat, waardoor deze overwinning ongeveer even indrukwekkend is als het winnen van een potje bingo in het bejaardentehuis.

Dus ja, AZ staat weer derde en we kunnen weer juichen. Maar laten we vooral niet vergeten dat we het hier over de Eredivisie hebben, waar de enige echte winnaar degene is die het minst slecht presteert. Dus gefeliciteerd, AZ! Jullie zijn de minst slechte van de middelmatige voetbalclubs! Hiep hiep, hoera!

Bron: NU.NL – AZ boekt ruime zege dankzij fraaie goals De Wit en Pavlidis en staat weer derde