Skip to main content

Goh, wat een verrassing! Brian Brobbey is blij met de zielige campagne van Ajax tegen haat op sociale media. Want ja, voetballers zijn natuurlijk de grootste slachtoffers van online haat, toch? Uit protest droegen de spelers zaterdag geen shirt met hun achternaam erop, want dat zal de wereld echt veranderen. Applausje voor jezelf, jongens!

Laten we even eerlijk zijn, dit is gewoon een schaamteloze PR-stunt van Ajax om een beetje sympathie te kweken bij het publiek. Want wie kan er nou tegen een campagne zijn die haatberichten bestrijdt? Slimme zet, Ajax, maar wij trappen er niet in. En Brobbey, die arme jongen, zegt dat het hem raakt. Nou, wat een drama. Misschien moet hij eens een dagje meelopen met een verpleegkundige of een leraar, dan weet hij wat écht zwaar is.

Maar goed, laten we even een feitje erbij pakken om dit punt zwaarder te maken. Wist je dat er dagelijks zo’n 6.000 tweets worden verstuurd die als haatdragend kunnen worden beschouwd? Dat is natuurlijk verschrikkelijk, maar laten we wel even relativeren: er worden dagelijks 500 miljoen tweets verstuurd. Dus die 6.000 haatberichten zijn slechts 0,0012% van het totaal. Lekker belangrijk, zeg.

Dus, lieve Brian en Ajax, stop met deze hypocriete acties en focus je gewoon op het voetballen. Want laten we eerlijk zijn, dat is waar jullie goed in zijn. En als je echt iets wilt doen tegen haat op sociale media, begin dan bij jezelf en je medespelers. Want wie de bal kaatst, kan hem terug verwachten. En nu weer lekker voetballen, jongens!

Bron: NU.NL – Brobbey blij met Ajax-campagne tegen haat op sociale media: ‘Het raakt me’