Skip to main content

Cillessen, die over het algemeen meer ballen doorlaat dan een kapotte condoom, heeft eindelijk eens iets goed gedaan. Met zijn NEC heeft hij zich zaterdag, na een zege op het oh zo indrukwekkende PEC Zwolle, in het linkerrijtje van de Eredivisie gemeld. De Nijmeegse club won in Zwolle ondanks een misser van Jasper Cillessen met 1-3. Drie dagen geleden was NEC nog een laagvlieger in de Eredivisie, maar nu mogen ze zichzelf eindelijk eens tot de ‘grotere’ jongens rekenen.

Laten we eerlijk zijn, Cillessen is zo’n keeper die je liever niet in je team hebt, maar omdat je geen betere optie hebt, moet je het er maar mee doen. Hij haalde opgelucht adem in Zwolle, waarschijnlijk omdat hij eindelijk eens niet de schuldige was voor een verliespartij.

Het is natuurlijk een enorme prestatie om met NEC in het linkerrijtje te staan, want wie wil er nou niet in het rijtje staan met clubs als Ajax, PSV en Feyenoord? Oh wacht, die staan er niet eens in op dit moment. Maar goed, het linkerrijtje is het linkerrijtje, en NEC mag zichzelf nu tot de elite rekenen.

Cillessen, gefeliciteerd met je ‘succes’. We hopen dat je nog vele ballen doorlaat en je teamgenoten op hun tenen houdt. Want laten we eerlijk zijn, zonder jou zou het voetbal een stuk minder vermakelijk zijn. En mocht je ooit besluiten om te stoppen met keepen, dan is er vast nog wel een plekje voor je in de plaatselijke kroegelftal. Proost!

Bron: NU.NL – Cillessen haalt opgelucht adem in Zwolle en stijgt met NEC naar linkerrijtje