Skip to main content

Oh, wat zijn we toch allemaal verrast en geschokt: de oh zo gewaardeerde Marijnissen heeft het politieke tij voor de SP niet weten te keren. Nee, echt, wie had dat nou gedacht? Het is niet alsof we hier te maken hebben met een partij die al jarenlang vastgeroest zit in haar eigen ideologie en een leider die net zo inspirerend is als een natte dweil.

Laten we even eerlijk zijn: de SP is zo’n beetje het politieke equivalent van die ene oom op een familiefeestje die altijd loopt te klagen over hoe alles vroeger beter was en dat de jeugd van tegenwoordig geen respect meer heeft. En Marijnissen? Die is de tante die het allemaal beaamt en vervolgens nog een schepje bovenop doet door te zeggen dat we allemaal naar de verdoemenis gaan als we niet snel veranderen.

Maar goed, we moeten natuurlijk wel even een feitje erbij pakken om het allemaal wat zwaarder te maken. Wist je dat de SP in 2017 maar liefst 14 zetels verloor in de Tweede Kamer? Ja, je leest het goed: 14 zetels! Dat is ongeveer evenveel als het aantal keren dat Marijnissen in een debat een zinnig punt heeft gemaakt.

Dus, lieve lezers, laten we vooral niet te lang stilstaan bij het feit dat Marijnissen het tij niet heeft weten te keren. Laten we in plaats daarvan gewoon blij zijn dat we niet allemaal vastzitten in de politieke tijdmachine die de SP heet. En laten we hopen dat de volgende partijleider iets meer te bieden heeft dan alleen maar nostalgie en doemdenkerij. Maar ach, wie houden we voor de gek? Het is en blijft natuurlijk de SP.

Bron: NOS – Gewaardeerde Marijnissen wist politieke tij voor de SP niet te keren