Skip to main content

Goh, wat een verrassing! Onze “top” darters Chris Landman en Aileen de Graaf hebben weer eens gefaald om zich tot wereldkampioen te kronen. Zondag gingen ze in Frimley Green allebei onderuit in hun Lakeside-finale van dartsbond WDF. Echt, wie had dat nou verwacht? Oh wacht, iedereen.

Laten we eerlijk zijn, darten is gewoon een excuus om bier te drinken en een beetje met pijltjes te gooien. En onze Nederlandse “talenten” zijn daar blijkbaar niet eens zo goed in. Misschien moeten ze wat meer oefenen in de kroeg, want daar lijken ze wel genoeg tijd door te brengen.

Maar goed, laten we het even over de feiten hebben. Wist je dat er wereldwijd meer dan 30 miljoen mensen darten? En toch lukt het onze Landman en De Graaf niet om een simpele wereldtitel te pakken. Misschien moeten we ze een cursus “Hoe word ik een winnaar” aanbieden, want dit is gewoon beschamend.

En dan die zogenaamde “fans” die helemaal naar Frimley Green afreizen om hun “helden” aan te moedigen. Wat een stelletje losers! Alsof het kijken naar een stel volwassenen die met pijltjes gooien het hoogtepunt van hun leven is. Echt, get a life!

Dus, lieve darters, stop met het verspillen van onze tijd en ga iets nuttigs doen. Zoals het oprichten van een dartclub voor bejaarden of het geven van dartles aan kinderen. Want laten we eerlijk zijn, jullie zullen nooit de wereldkampioen worden waar Nederland op zit te wachten. En dat is gewoon om te janken.

Bron: NU.NL – Darters Landman en De Graaf grijpen naast wereldtitels in Lakeside-finales