Skip to main content

PVV-Kamerlid Martin Bosma wil voorzitter Tweede Kamer worden. Ja, je leest het goed, de man die bekend staat om zijn twitterberichten waarin hij iedereen behalve zijn eigen partijgenoten belachelijk maakt, heeft zichzelf nu naar voren geschoven als kandidaat voor deze prestigieuze functie. Het lijkt erop alsof Bosma denkt dat hij de skills en het charisma heeft om die grijze muizen in Den Haag eens flink op te schudden. Nou, mijn beste Martin, ik heb nieuws voor je: met je extreem rechtse achtergrond en je aanhoudende gebrek aan nuance ben jij echt de laatste persoon die we als voorzitter van de Tweede Kamer willen zien.

Ondanks dat zijn partij nieuwelingen en vrouwen weert als een zwaar verlopen discotheek in de jaren 80, denkt Bosma wel even geschikt te zijn om het hoogste ambt van volksvertegenwoordiger te bekleden. Misschien kan hij dan meteen een dresscode invoeren waarbij iedereen verplicht is om in bruine hemden te verschijnen. Zijn sollicitatiebrief zal vast beginnen met: “Geachte fascisten en fans van Geert Wilders…”

Het feit dat Martin Bosma serieus denkt dat hij kans maakt op deze positie is lachwekkend genoeg. Het lijkt erop alsof de PVV helemaal uit ideeën is en wanhopig probeert nog iets van relevantie te behouden. Maar laten we eerlijk zijn, met iemand zoals Bosma als voorzitter wordt zelfs een dode papegaai nog interessanter dan onze politiek.

Bron: NOS – PVV-Kamerlid Martin Bosma wil voorzitter Tweede Kamer worden