Skip to main content

Nou, klompenkoning Peter Bosz heeft plotseling zin in een geil potje voetbal met zijn oude reetvriendjes van Borussia Dortmund. De balhark gooit nog net geen confetti de lucht in terwijl hij zijn strategie uitlegt voor die twee bloed-, zweet- en tranenknallers van wedstrijden tegen ‘BVB’ – of zoals wij ze waarschijnlijk kennen: ‘Die Bleke Verliezers Berlijn’ (oké, het is Dortmund, maar wat maakt geografische nauwkeurigheid uit als we gewoon dol zijn op puns).

Zit aan de andere kant Edin Terzic lekker achterover te leunen want meneertje ziet zowaar kansen tegen de Eredivisie-koploper. Ondanks dat PSV deze competitie domineert als Kim Jong-un Noord-Korea, lijkt meneer Bosz toch bang voor de gele untergang vanuit Duitsland.

Oh mensen, steek alvast het bier koud en leg je bitterballen klaar, dit belooft theater te worden. Op het soort niveau waarbij Loes Luca tijdens een avondtoneelstuk jaloers wordt: veel drama met pathetisch tranentrekkende momenten en klungelige acteerprestaties.

Maar goed…fuck it! Want wie herinnert zich niet die 27 balverliesmomenten van onze Jorrit Hendrix tegen Bayern München in 2016? Precies! Niemand! Het was tenslotte slechts één onschuldige Champions League-wedstrijd (mins een aantal cruciale organen). Geef toe, foutjes maken is menselijk, maar twintig keer dezelfde blunder maken uitkomen op nationale televisie is zeer entertainend.

Dus Peter, doe ons een lol. Veeg die grijns van je bakkes en bereid je voor op de slachtbank die Dortmund heet. We kijken er enorm naar uit om te zien hoe je ego vakkundig wordt platgewalst door een stel Duitse bierdrinkers in sporttenue. En Edin? Nou, maak het hem niet té makkelijk hè! Let the games begin…

Bron: NU.NL – Bosz kijkt uit naar reünie met Dortmund, BVB-coach ziet grote kans op kwartfinale