Skip to main content

Dus de kleuterklas met bijbaan van Hercules-trainer René ‘ik voorspel toekomstige uitslagen’ van der Kooij veegt even de vloer aan met dat zelfbenoemde sterrenensemble uit de hoofdstad, a.k.a. Ajax? Nou, felicitaties hoor pantoffelhelden! Dat ondertussen alle Amsterdammers huilend in hun Starbucks latte zitten te roeren is gewoonweg schitterend.

Maar laten we niet al te verrast zijn mensen. Want feitelijk gezien is dit net zo’n sensatie als het feit dat politici liegen en belastingen stijgen: not so much! Ja echt Kirk Douglas had nog meer pit dan dit kluitje overbetaalde diva’s.

Van der Kooij zag het blijkbaar pijnlijk scherp voor zichzelf, “Ik wist dat Ajax niet zo goed was.” Wauw Sherlock, die wereldschokkende intellectuele conclusie heeft mijn oma ook na één blik op haar ouderwetse beeldbuis gemaakt. Zelfs een blinde mol had dit zien aankomen.

Midden in het feestgedruis sprak deze coach – wiens grootste carrièrehoogtepunt tot nu toe waarschijnlijk was toen hij eindelijk die lastige level in Candy Crush wist uit te spelen – van een verdiende zege. En daarmee bezorgde hij heel Amsterdam een identiteitscrisis waar zelfs Dr.Phil geen raad mee weet.

Je kan er wat van vinden of niet – maar één ding is zeker: Er waren rondjes bitterballen nodig om smartelijk balverlies en gebroken ego’s weg te spoelen aan de verkeerde kant van de A2. En dan blijkt maar weer hoe wankel die Amsterdamse arrogantie op zijn grachtenpanden is gebouwd. Zullen we daar nu eens een monument voor oprichten?

Bron: NU.NL – Hercules-trainer na bekersensatie: ‘Ik wist dat Ajax niet zo goed was’