Skip to main content

Dus, Duitsers zijn nu ineens de douane-beambten van Europa geworden. Ze checken asielzoekers aan de grens terwijl ze stevig op hun Wurst-Esser zitten en een slok van hun biertje nemen. “Aantallen lopen sterk terug”, kraaien ze trots alsof het scoren met penalty’s of aantal scheidingen naar beneden gaan is. Kijk ons eens in actie: ‘asielzoeker-check’, ‘broekzak-minister’ Seehofer pronkt intussen met numbers zoals Trump deed over zijn inauguratiepubliek- beiden even geloofwaardig!

De EU glundert ondertussen over deze DHZ-grensbewakers vooruitgang als een kale man die plotseling haar heeft gevonden op zijn glimmende meloen. Eindelijk, eindelijk hebben we het probleem uitbesteed aan onze oosterburen! High five Juncker, borreltijd!

Tja, waarom niet? Laat de Duitsers maar weer alles oplossen. En waarom stoppen bij asielzoekers? Misschien kunnen ze ook onze belastingfraude controleren, afval sorteren of eventjes kijken hoe dat allemaal zit met landbouwsubsidies?

Maar wacht even…geef me iets een beetje bitter en totaal politiek incorrect om te zeggen…oh ja, hier is er eentje: De laatste keer dat Duitsland zo druk was met grenscontroles liep het niet helemaal lekker af toch?

En laten we – oh nee sorry, kan niet gebruiken die clichézin- dus voordat wij versleten schoenen applaudisserend inleveren, even onthouden waarom Europa überhaupt asielzoekers heeft. Omdat onze dronkengevoerde beleidmakers er een potje van hebben gemaakt in het Midden-Oosten en Afrika.

Alleen maar grenzen controleren is alsof je blijft dweilen met de kraan open of pissen tegen de wind in. Niet heel effectief dus, maar hé, lachen gegarandeerd!

Bron: GOOGLE NEWS – Asielzoekers checken aan de grens, zoals de EU wil, is in Duitsland al begonnen: ‘Aantallen lopen sterk terug’