Skip to main content

Rusland heeft een nieuwe tactiek gekozen om Oekraïne zo hard mogelijk te raken: het inzetten van memes. Ja, je leest het goed. Terwijl de wereld zich bezighoudt met serieuze zaken als oorlog en politieke conflicten, hebben de Russen besloten dat ze Oekraïne wel even kunnen verslaan met wat grappige plaatjes op internet. Want hé, wie heeft er tanks en bommen nodig als je ook gewoon een goede memeoorlog kunt voeren?

Laten we eerlijk zijn; Rusland is al jarenlang bezig met het ondermijnen van Oekraïne op allerlei fronten. Maar dit slaat werkelijk alles. Het lijkt wel alsof Poetin denkt dat hij president kan worden door middel van likes en shares.

Het tragische hieraan is natuurlijk niet alleen de belachelijke manier waarop Rusland probeert Oekraïne te destabiliseren, maar ook het feit dat er mensen echt in trappen! De propagandamachine draait overuren om iedereen ervan te overtuigen dat memes écht de sleutel tot macht zijn.

Maar laten we nog even serieus blijven (alhoewel ik me afvraag of dat überhaupt mogelijk is na dit nieuws). Deze ‘nieuwe’ strategie toont eens te meer aan hoe laag Rusland bereid is te gaan om hun eigen agenda door te drukken – zelfs als ze daarvoor moeten aankomen met grove woordgrappen als “Oe-krai-niet”.

Bron: GOOGLE NEWS – Rusland heeft een nieuwe tactiek gekozen om Oekraïne zo hard mogelijk te raken