Skip to main content

Nederland helpt Frankrijk met pompen? Serieus, hebben we al niet genoeg problemen in eigen land om aan te pakken? Het is alsof je op straat een zwerver tegenkomt en besluit om hem geld te geven terwijl je zelf amper rond kan komen. Prioriteiten mensen! Maar ja, de Franse wijntjes zullen vast gesmaakt hebben tijdens die gezellige overstroming.
En dan Scholz op bezoek in Saksen-Anhalt. Is dat echt het belangrijkste nieuws van vandaag? Alsof iemand daar wakker van ligt. Als Duitsland zich nou eens zou focussen op hun eigen interne politieke rompslomp in plaats van ons lastig te vallen met dit soort irrelevanties, zou dat ook niet verkeerd zijn.

Het lijkt soms wel alsof de wereld wordt gerund door een stel kleuters die steeds weer elkaar napraten hoe geweldig ze wel niet zijn zonder daadwerkelijk iets nuttigs gedaan te krijgen.
Maar goed, laten we eerlijk zijn (alhoewel eerlijkheid deze dagen schaars lijkt): Nederland heeft ook zo’n mooi track record als het gaat om watermanagement…of toch niet? Misschien hadden we beter onze energie kunnen steken in het verstevigen van onze eigen dijken voordat we anderen gaan helpen.

Laten we hopen dat deze acties uiteindelijk meer opleveren dan alleen maar mooie plaatjes voor de sociale media feeds van politici want anders kunnen ze net zo goed stoppen met doen alsof ze weten waar ze mee bezig zijn.

Bron: GOOGLE NEWS – Nederland helpt Frankrijk met pompen, Scholz op bezoek in Saksen-Anhalt