Skip to main content

Op 31 januari zal er eindelijk een uitspraak worden gedaan in de rechtbank over de schonkige erfenis van Jan des Bouvrie. Een strijd tussen weduwe Monique des Bouvrie en zoon Jan jr. aan de ene kant, en Jean-Marc en Nicole des Bouvrie aan de andere kant. Alsof er nog niet genoeg ruzie was binnen deze disfunctionele familie, moeten ze nu ook nog voor het oog van heel Nederland uitvechten wie welke designstoel of hippe lamp mag erven.

Zelfs in zijn laatste testament heeft Jan des Bouvrie bewezen dat hij een ster was in het creëren van conflict – wat waarschijnlijk net zo goed is als hij kon getekend heeft met zijn stompje houtskool -, door twee families tegen elkaar op te zetten alsof het om de hoofdprijs op Expeditie Robinson ging.

Het is natuurlijk tragisch dat dit soort persoonlijke vetes naar buiten moet komen, maar laten we eerlijk zijn – wanneer je geboren wordt in een interieurontwerper’s huis waar elke stoel minstens €1000 kost, dan kun je verwachten dat zelfs jullie gevoelige onderbuikknokpartijtjes bijpassende etiquettes hebben!

Laten we hopen dat na deze rechtszaak alle partijen tot rust kunnen komen op hun dure bankstellen die betaald zijn met geld waarvoor mensen hard werken. Misschien kunnen ze gelijk even advies vragen aan één of andere designer hoe ze normaal contact met elkaar kunnen hebben zonder al die jaloezie?

Bron: NU.NL – Uitspraak in rechtszaak over erfenis Jan des Bouvrie op 31 januari