Skip to main content

Osasuna-trainer Jagoba Arrasate was donderdagavond niet te spreken over de arbitrage in het verloren Supercup-duel met FC Barcelona (2-0). De oefenmeester voelde zich benadeeld en is van mening dat er in het bekertoernooi andere wetten gelden voor topclubs FC Barcelona en Real Madrid. Ja, natuurlijk gelden er andere wetten voor die zogenaamde ‘grote’ clubs. Wie denkt Osasuna wel niet wie ze zijn? Een of ander clubje uit Pamplona dat ineens meent dat ze recht hebben op dezelfde behandeling als de grotere jongens.

Misschien moeten we deze arme man een lesje leren in hoe sport nou eigenlijk werkt. Als je geen budget hebt om scheidsrechters om te kopen, dan moet je gewoon accepteren dat je team misschien wat minder vaak fluitend van het veld af loopt. Zo werkt nou eenmaal ons mooie spelletje voetbal. Maar nee hoor, meneer Arrasate vindt het nodig om vingers te wijzen naar anderen terwijl hij misschien eens beter naar zijn eigen falende team zou moeten kijken.

Als Osasuna echt zo’n fantastisch team was, zouden ze wel wat meer punten pakken zonder daarvoor bij elke beslissing van de arbiter hun handjes op elkaar stonden alsof ze net een goochelaar hadden zien optreden.

Kortom: trek jullie conclusies Osasuna fans! Of anders kunnen we altijd nog Santiago Bernabéu reserveren voor jullie stap terug naar LaLiga 2!

Bron: NU.NL – Osasuna hekelt arbitrage Spaanse Supercup: ‘Gelden andere wetten voor Barça’