Skip to main content

Ambtenaren die openlijk overheid bekritiseren: mag dat en is het wenselijk? Laten we eerlijk zijn – niemand zit te wachten op een stelletje ambtenaren die de boel lopen af te zeiken. Maar ja, wie wil er nou niet luisteren naar iemand wiens grootste prestatie op kantoor het vervangen van de printerinkt is?

Het lijkt wel alsof sommige ambtenaren denken dat ze grappig of slim zijn als ze hun baas belachelijk maken. Nou nieuwsflits vriendjes, jullie werkloze tante Corrie vindt jullie grapjes waarschijnlijk ook briljant, maar hey, zij heeft tenminste haar eigen feestboekgroep waarin ze ongegeneerd caviafilmpjes kan delen.

En laten we al helemaal niet beginnen over Moritz uit HR die zichzelf ziet als politiek commentator omdat hij een keer een artikel heeft gelezen in De Telegraaf terwijl hij verveeld in de trein zat. Die gast moet eens ophouden met schaamteloos shitposts plaatsen op LinkedIn en gewoon weer terug gaan naar zijn tienerkamer om comic books te lezen.

Dus nee, lieve mensen – ik heb geen behoefte aan politiek incorrecte sneuneuzerij van ambtenaren die denken dat ze leuk zijn. Ga lekker je dossiers ordenen en hou je mond dicht.

Bron: GOOGLE NEWS – Ambtenaren die openlijk overheid bekritiseren: mag dat en is het wenselijk?