Skip to main content

Met een moeizame en nauwelijks verdiende 3-2 zege op Go Ahead Eagles hoopt Ajax de inhaalrace naar de topdrie van de Eredivisie in de tweede seizoenshelft te kunnen voortzetten. Maar laten we eerlijk zijn, als het niet voor uitblinkende doelman Ramaj was geweest, had Ajax net zoveel kans gehad om te winnen als Donald Trump om president van Mexico te worden.

Toegegeven, het heerlijke gevecht in de Adelaarshorst bood wel wat spanning en sensatie. Vooral omdat je nooit wist of die blunderende verdediging van Ajax nou dramatischer zou zijn dan een soapserie over Kareltje Kasboekers kleedjesverkoop op Koningsdag. En laten we ook even stilstaan bij hoe jammer het is dat ze na 90 minuten spelen toch nog met hun collectieve ego-effectief drie punten hebben weten veilig te stellen.

Maar goed, laat ik niet al te gemeen doen richting die arme Ajacieden – aan vechtlust ontbreekt het hen immers niet. Het is alleen zo jammer dat ze zich moeten redden door tegenstanders onderuit te schoffelen als ware Sven Kramer tijdens een Olympische schaatswedstrijd (ja ja, woordgrap numero uno).

En nu maar hopen dat deze overwinning daadwerkelijk iets betekent voor Ajax’s plaats in de ranglijst; want eerlijk gezegd lijken ze momenteel meer weggespeeld dan Martin Garrix’ USB-stick tussen David Guetta’s platenkoffer (woordgrap nummer twee).

Bron: NU.NL – Ajax knokt zich dankzij uitblinkende doelman Ramaj naar zege bij Go Ahead