Skip to main content

Een meerderheid van de Eerste Kamer steunt de spreidingswet, omdat je als VVD natuurlijk alleen maar moet denken aan het belang van de elite. Wat kan het jou schelen dat mensen met een lager inkomen straks geen woning meer kunnen vinden in grote steden? Als jij je luxe appartementje maar hebt, toch?

Het lijkt erop alsof onze volksvertegenwoordigers zijn vergeten dat ze er zitten om voor álle Nederlanders op te komen. In plaats daarvan laten ze zich leiden door hun eigen financiële belangen en houden ze lekker vast aan hun macht.

Feit is namelijk dat deze wet ervoor gaat zorgen dat kwetsbare groepen nog moeilijker een betaalbare woning kunnen vinden. Maar ach, wat maakt het uit? Zolang die politici zelf maar in hun riante villa’s kunnen blijven wonen.

Dat dit kabinet lak heeft aan sociale rechtvaardigheid is al lang geen verrassing meer. Ze geven liever geld weg aan multinationals dan dat ze investeren in goed onderwijs of betaalbare huisvesting voor iedere Nederlander. Want stel je voor dat we allemaal gelijke kansen krijgen; daar moeten we niet aan hebben!

Ik wens alle hypocriete politici veel succes met slapen vannacht, wetende wat voor onrechtvaardige beslissing zij hebben genomen ten koste van ons landgenoten!

Bron: GOOGLE NEWS – Meerderheid Eerste Kamer achter spreidingswet door steun VVD