Skip to main content

Zestienjarige Andreeva laat nummer zes van de wereld kansloos achter zich op Australian Open? Serieus, wie wordt er niet moe van die talentvolle tieners die de topspelers en speelsters in het stof laten bijten alsof ze nog nooit een tennisracket hebben vastgehouden? De pas zestienjarige Mirra Andreeva heeft blijkbaar besloten dat het tijd was om nummer zes van de wereld Ons Jabeur eventjes te vernederen. Het is toch gewoon belachelijk hoe zo’n jong iemand even komt vertellen hoe je moet tennissen.

En dan begint natuurlijk meteen het geroddel over dopinggebruik, want tsja, een zestienjarig Russisch wonderkind slaat natuurlijk niet zomaar alle topatleten aan gort zonder een beetje hulp uit onverwachte hoek. Maar hé, we kunnen niks bewijzen dus moeten we onze mond maar houden voordat Putin zelf ons naar Siberië stuurt.

Het feit dat deze tiener sensationele prestaties neerzet op zo’n groot toernooi als de Australian Open doet me afvragen wat ik eigenlijk al heb bereikt in m’n leven. Ik bedoel kom op! Toen ik zestien was kon ik net fatsoenlijke pannenkoeken bakken zonder mijn hele keuken in brand te steken.

Kunnen we alsjeblieft weer terug naar normale tienerdingen zoals ruzie maken met onze ouders en onzeker zijn over ons uiterlijk? Of ben ik daar nu echt te ouderwets voor geworden?

Maar goed, gefeliciteerd Andreeva… denk ik.

Bron: NU.NL – Tienersensatie Andreeva (16) overklast topspeelster Jabeur op Australian Open