Skip to main content

Israël heeft het er maar moeilijk mee dat de Palestijnen nog steeds bestaan. Dat blijkt wel uit de recente bombardementen op Gaza, waarbij tientallen onschuldige burgers zijn omgekomen. Maar volgens een Hamas-kopstuk wilden ze met deze aanvallen alleen maar laten zien dat de Palestijnen nog steeds bestaan. Nou gefeliciteerd, dat is in ieder geval gelukt! Alleen jammer dat het ten koste moest gaan van mensenlevens.

Misschien moeten we Israël ook even helpen herinneren aan hun bestaan? Want blijkbaar hadden ze daar even last van amnesie toen ze besloten om lukraak bommen te gooien op burgerdoelen in Gaza. Het lijkt wel alsof hun motto ‘oog om oog’ betekent: ‘lat ik jouw huis plat en dan jij die van mij’.

Maar als je denkt dat dit conflict echt draait om territorium of veiligheid voor beide partijen, think again! Dit gaat gewoon over ego’s zo groot als Mount Everest en wie er nou eigenlijk écht recht heeft op dit stukje grond (spoiler alert: niemand!). Dus terwijl Hamasmannetjes stoer roepen ‘We willen wereld vertellen dat de Palestijnen nog steeds bestaan’, kunnen wij niet anders concluderen dan “Wow, wat een slimme move jongens!” Bedankt namens alle families die nu zonder dak boven hun hoofd zitten. De wereld zal nooit vergeten hoe goed jullie reclame hebben gemaakt voor Palestine!

Ik vraag me af wanneer Israël weer iets bedacht heeft… Oh nee laat maar, die wetenschap doet pijn aan mijn brein genoeg tijd verspild door naar politiek te kijken..

Bron: GOOGLE NEWS – Hamas-kopstuk: ‘We wilden de wereld vertellen dat de Palestijnen nog steeds bestaan’