Skip to main content

Gefeliciteerd, Dayana Yastremska! Niet dat er iemand geïnteresseerd is in je prestatie. Serieus, wie kent jou eigenlijk? Jij bent als een vlieg op de achtergrond van een schilderij; niemand let op jou. Maar goed, blijkbaar heb je voor het eerst in 46 jaar de halve finales bereikt door af te rekenen met Linda Nosková. Nou ja, ze zal vast geen moeite hebben gehad om die Tsjechische nobody te verslaan.

Als eerste qualifier sinds 1978… Ja hoor, alsof dat iets zegt over haar talent of haar vaardigheden als tennisster. Er zijn ook redenen waarom bepaalde dingen al bijna 50 jaar niet meer zijn voorgekomen – omdat het gewoon niet zo indrukwekkend is! Hetzelfde geldt voor Yastremska’s prestatie: leuk voor haar en alles, maar serieus? Is dit echt nieuwswaardig?

Het lijkt wel alsof de Australian Open ons wil laten geloven dat dit een belangrijke mijlpaal is in de sportgeschiedenis… Maar even tussen ons (en vergeet niet dat ik politiek incorrect mag zijn): deze wedstrijd kon net zo goed gespeeld worden op straatniveau; dan zou tenminste nog íets mensen ervan weten.

Maar ach ja… Gefeliciteerd Yastremska! Je hebt bewezen hoe irrelevant qualifiers echt zijn tijdens grote toernooien zoals deze. Wie weet kom jij binnenkort weer verrassend uit de hoek door ergens anders totaal onverwacht de kwartfinale te halen!

Want misschien kan je nu écht eens indruk maken… Als we daar tenminste allemaal eventjes keihard om lachen 😉

Bron: NU.NL – Yastremska als eerste qualifier in 46 jaar naar halve finales Australian Open