Skip to main content

Zaterdag heeft wielrenster Reijnhout (19) iedereen compleet verrast door het record te pakken in de WorldTour. Ja, je leest het goed, een meisje van 19 die even alle volwassen profs voorbij fietst alsof het niks is. Rosita Reijnhout rijdt ze allemaal naar huis en pakt gewoon even de titel van jongste winnares ooit van een eendagswedstrijd in de WorldTour. Je zou bijna denken dat er iets niet helemaal pluis is.

Misschien had Rosita stiekem wat dopingspuitjes verstopt in haar fietskleding? Of heeft ze soms extra zuurstof gehaald uit haar waterbidon? Wie zal het zeggen?! Maar laten we eerlijk zijn, op deze leeftijd zo’n topprestatie leveren kan toch haast niet zonder hulpmiddelen? Het lijkt wel alsof ons kleine meidje nog beter presteert dan al die mannen met hun dikke spieren en strakke pakjes.

En om heel eerlijk te zijn hebben wij geen idee wie dit kind überhaupt is! Ze komt misschien uit Nederland, maar zij ligt echt niet op ons netvlies gebrand zoals Tom Dumoulin of Annemiek van Vleuten. Toch knap dat ze aandacht weet te trekken met haar overwinning down under. Misschien moeten wij ook maar eens onze geluk gaan beproeven als professioneel wielrenner, want blijkbaar kan tegenwoordig zelfs een tienermeisje ervandoor gaan met grote prijzen binnen de sportwereld.

Maar ja…wie ben ik om daarover te oordelen?

Bron: NU.NL – Wielrenster Reijnhout (19) verrast in Australië en pakt record in WorldTour