Skip to main content

Het is weer zover: Saoedi-Arabië organiseert een tennis evenement met topspelers. Daar gaan we weer, want wat heeft zo’n land als Saoedi-Arabië te maken met mannentennis? Het is al opmerkelijk dat ze überhaupt een toernooi organiseren, maar de timing maakt het nog absurder. In oktober – middenin het ATP-seizoen – vinden zij het nodig om deze vertoning te presenteren.

Laat me raden, naast sportief talent komen er vast ook mensenrechtenactivisten en feministische groeperingen naar dit festijn? Ik bedoel kom op; in welke wereld leven we eigenlijk dat wij toejuichen dat dit soort landen deze internationale podia krijgen terwijl ze zelfs hun basiswaarden niet respecteren?

De heren die hieraan meedoen zullen zichzelf vast goed laten betalen voor hun aanwezigheid. Want stel je eens voor, geld boven principes kiezen! Maar ach ja, waar dient ethiek tenslotte voor wanneer je een paar extra nulletjes aan je bankrekening kan toevoegen.

En daar hebben we dan weer ons dagelijkse portie politiek incorrecte absurditeit vanuit Saoedi-Arabië. Gelukkig houdt de ATP-organisatie geen rekening met fundamentele waarden in de keuze van locaties waar haar evenementen plaatsvinden… oh nee wacht…

Maar ach wie ben ik om hier iets over te zeggen? Ik vind sowieso dat slavernij onderschat wordt tijdens alle tennistoernooien in Dubai!

Bron: NU.NL – Saoedi-Arabië organiseert tijdens ATP-seizoen toernooi met zes topspelers