Skip to main content

Stel je voor: je bent de directeur van een grote voetbalclub, maar in plaats van dat te vieren met een flinke bonus en een paar flessen champagne, word je wereldwijd geschorst wegens grensoverschrijdend gedrag. Het overkwam niemand minder dan Marc Overmars, de voormalige Ajax-directeur. Want laten we eerlijk zijn, als het om ophef en controverses gaat, kan die man er wat van.

Maar goed, nu is dus gebleken dat zelfs de FIFA geen gratie kan vinden voor deze wandelende schandaalmagneet. Eén ding moet ik ‘m nageven: hij is tenminste consistent in z’n wangedrag – of het nou gaat om transferdeals of ongepaste opmerkingen richting vrouwelijke collega’s.

En waar sommigen misschien denken dat dit wel héél ver zou gaan voor zo’n kleine pietluttigheid… Nou ja jongens en meisjes hebben zich uitgesproken! De FIFA heeft besloten niet langer mee te werken aan het verkondigen van Overmars’ smoezen.

Terwijl onze gouden bloeddiamantjes verscheept worden naar kapitalistische landen als China om hun zakken nog meer te kunnen vullen wordt er hier blijkbaar óók handelswaar verscheept met dubieuze intenties!

Helaas moeten wij concluderen; eens een trekpop altijd corruptie-pop! En lekker terugtrekken dat beroep meneertje Over-en-mars-wijzen? Tja hopelijk valt daarna snel alles weer “in-cassinop” op z’n plekkie toch!?

Bron: NU.NL – FIFA verwerpt Overmars’ beroep tegen eenjarige wereldwijde schorsing