Skip to main content

In de wondere wereld van het Nederlandse rolstoeltennis, waar drama dikker ligt opgesmeerd dan pindakaas op je ochtendboterham, heeft onze eigen Diede de Groot opnieuw de ABN AMRO Open-titel binnen gesleept. Jawel, dames en heren, terwijl de meeste van ons moeite hebben met het beslissen tussen pizza of pasta, beslist Diede effe een internationaal toernooi te winnen, zo vanuit haar stoel. Hoezo multitasking?

Nu zou je denken, wow, dat is toch super? Maar laten we wel wezen, in een tijd waarin men op social media quasi geïnteresseerd doet in elke scheet die Kardashian de wereld in blaast, krijgt een atletische prestatie zoals die van Diede niet eens een fractie van de aandacht. Hartverscheurend, nietwaar? Nou, niet echt. Want laten we niet vergeten, in de wereld der ongeziene sportprestaties, is rolstoeltennis helaas zo’n beetje de Susan Boyle onder de Britney Spearsen.

Om het nog sappiger te maken, Diede is niet eens een newbie als het om titels gaat – dit is het equivalent van je oma die al drie keer achter elkaar ‘Candy Crush’ heeft uitgespeeld. En toch weten de meeste mensen meer over de laatste aflevering van ‘Ex on the Beach’ dan over deze kampioene. Diede’s verhaal is zoals een goeie meme op het internet: iedereen scrollt er voorbij zonder echt te kijken.

Daar staan we dan, heren en dames, in een wereld waar de prestaties van iemand zoals Diede de Groot in het niets vervallen naast de selfie van de dag. Maar ach, laten we onszelf geen moeite doen; het is toch veel vermakelijker om te discussiëren over of ananas wel of niet op pizza hoort, toch? Het is 2023, en we hebben duidelijk onze prioriteiten op een rijtje. Of toch niet?

Bron: NU.NL – Rolstoeltennisster Diede de Groot prolongeert na kraker ABN AMRO Open-titel