Skip to main content

Rutte die Wilders een lesje politiek realisme probeert te geven, is alsof een vegan je de smaak van een biefstuk probeert uit te leggen – grappig, want beide hebben geen flauw idee. Wilders, onze politieke pitbull, lijkt volgens de minister-president net zo goed te weten dat we Oekraïne moeten steunen als een vis weet hoe hij een fiets moet rijden. Ja, Mark, en in sprookjes worden kikkers prinsen.

Zeggen dat Wilders donders goed weet wat hij doet, is alsof je beweert dat je na drie biertjes nog steeds je ex voor goede redenen appt – een schreeuwende leugen gehuld in een dun laagje zelfbedrog. De onverbloemde waarheid is dat onze politieke arena een circus is geworden, waarbij de clowns vaker aan het woord zijn dan de leeuwentemmers.

Even serieus, ondersteuning aan Oekraïne? De helft van Nederland kan Oekraïne niet eens aanwijzen op een kaart zonder Google Maps erbij te halen. We pompen miljoenen in een land waarvan de gemiddelde Nederlander denkt dat het een nieuwe smaak van Lays chips is.

Maar laten we niet flauw doen, het gaat hier natuurlijk om het hogere politieke spel, waarbij je al gauw het morele kompas van een piraat nodig hebt om je weg te vinden. Rutte, met zijn eeuwige grijns, lijkt meer op een slechterik uit een Disney-film dan op onze nationale leider. Maar goed, blijkbaar is dat wat we willen, politici die meer draaien dan een spin in zijn web.

En dan Wilders, die de politieke dans leidt alsof hij op hete kolen loopt. Nou, Geert, je kunt niet eeuwig de rebel uithangen zonder ooit eens het bal te verlaten. Maar goed, politiek is net als dansen, sommigen hebben ritme, anderen blijven eeuwig op tenen trappen.

In dit grootse theater van absurditeit is de enige winnaar de satire. Want laten we wel wezen, als de werkelijkheid te gek wordt, is lachen het enige wat nog oprecht voelt. De rest is gewoon een slechte grap waar we collectief het slachtoffer van zijn.

Bron: GOOGLE NEWS – Rutte: Wilders weet donders goed dat steun aan Oekraïne moet doorgaan