Skip to main content

Dus, Domien Verschuuren besloot dat zijn superego en onzekerheid hem naar de psycholoog sleepten. De ironie, hè? Een ego zo groot dat het een eigen postcode kan aanvragen, maar dan zo fragiel als de zelfliefde van een puber die voor het eerst Snapchat gebruikt. Maak je borst maar nat voor een trip down de waanzinnige wereld van celebrity-probleempjes, waar een ‘superego’ blijkbaar meer nodig heeft dan een Instagram-filter om te kunnen stralen.

Nu, laten we even iets op een rijtje zetten: terwijl de gemiddelde Henk en Ingrid hun dagelijkse sores met een krat pils en een diepe zucht op de bank verwerken, heeft onze vriend Domien het zo zwaar dat alleen professionele hulp voldoende is om zijn immense ego in toom te houden. Echt, huil me een rivier. En hier zit je dan, scrollend door dit artikel, hopend op wat dagelijkse kost aan leedvermaak terwijl de wereld brandt. Maar nee, we moeten allemaal wat meer begrip hebben voor de arme zielen met een superego die zo fragiel zijn dat een zuchtje wind desastreuze gevolgen kan hebben.

Oh, en dan de onzekerheid. Want ja, als je ego zo groot is dat het concurreert met de inflatiecijfers van Zimbabwe, is het natuurlijk niet meer dan logisch dat je je af en toe een beetje onzeker voelt. Een feitje voor de liefhebber: wist je dat zelfs de Titanic minder opgeblazen was voor het zijn ijsberg tegenkwam?

Kortom, de moraal van dit verhaal: in een wereld waar superego’s en onzekerheden de voorpagina’s halen, is sarcasme onze enige redding. Want echt, als je moet kiezen tussen lachen en cry-binge-eating, dan kies je toch voor het eerste? Welkom in de wondere wereld van het moderne leedvermaak. Domien, je bent niet alleen, makker. We zitten allemaal in dezelfde, zinkende boot. Schenk nog een glaasje zelfmedelijden in, proost.

Bron: NU.NL – Domien Verschuuren ging naar psycholoog vanwege ‘superego’ en onzekerheid