Skip to main content

O, de ironie! Onze waterpolodames trekken naar de Spelen en wie treffen ze daar? Juist, Hongarije. Alsof het lot een gruwelijke grap met ze uithaalt, of misschien is Poseidon zelf uit zijn golven gestapt, pissed off na het zien van onze plastic soep, om ons een “leerzaam” momentje te bezorgen. Want laten we wel wezen: als Karma een sport was, staan we tegen Hongarije in de finale.

Het lijkt een loting door een dronken FIFA-official bedacht, met een blinddoek om en een dartpijl in de hand. “Hier, lekker potje zwemmen tegen de Hongaren, dames. Vergeet je zwemvleugels niet!” Het idee alleen al dat we deze confrontatie “gevoelig” noemen, is lachwekkend. Alsof het Hongaarse team voor de wedstrijd ons badwater heeft gedronken en we nu voor eens en altijd willen bewijzen dat ons chloor net zo bijtend is als onze spot.

Maar wees niet bang, Nederlands trots, wij kennen ons pappenheimers. Het gerucht gaat namelijk dat, om de scherpe kanten van onze dames bij te slijpen, de trainingen voortaan in het Markermeer worden gehouden. Met als bijkomend voordeel dat ze naast het ontwijken van ellebogen nu ook zwanen kunnen ontwijken. Twee vliegen, één klap.

Dus, terwijl de hele natie achter jullie staat, popcorn in de ene hand, Oranje-vlag in de andere, herinner je dit: Olympische Spelen zijn geen vriendenboekje. Het is hongerig Hongarije tegen de zeemeerminnen van de Lage Landen. En als de geschiedenis ons iets heeft geleerd, is het wel dat David het tegen Goliath af en toe opneemt met een welgemikte steen. In ons geval, een strafworp die geschiedenis schrijft. Succes dames, maak ze nat.

Bron: NU.NL – Gevoelige loting voor waterpolosters: Hongarije ook tegenstander op Spelen