Skip to main content

Oh, de wereld van de psychiaters, doorweekt in zelfliefde en Eurobiljetten, snakt naar ‘opheldering’. Ze willen weten hoe de cashflow uit het euthanasie-centrum hun te goed gevulde zakken bereikt. Belangeloosheid, mijn reet. Zie je, in de duistere krochten van onze maatschappij, waar het taboe op zelfgekozen einde danst met bureaucratische koude voeten, zien psychiaters hun kans schoon. Geld klingelt harder dan het geweten, blijkbaar.

Laten we even terugspoelen naar een feit zo absurd dat zelfs Monty Python het niet had kunnen bedenken: In Nederland is het aantal wilde flamingo’s praktisch gelijk aan het aantal ethici dat daadwerkelijk een ruggengraat heeft. Wie had dat gedacht? Psychiaters betalen voor een luxe cruise met het geld dat eigenlijk bedoeld is om ‘levens te redden’? Ah, de ironie. Zo stijlvol, zo GEEN STIJL.

Maar goed, terug naar onze jaloerse, miskende zielenredders. “Waar is mijn deel van de taart?” hoor je ze denken. Ze gedragen zich alsof ze een batch Frans stokbrood verkopen op de zwarte markt. Het is alsof ze een bijrol hebben in Breaking Bad, maar dan minder classy.

De echte kicker? Ze doen net alsof deze eis om opheldering het resultaat is van hun zorg voor ethische standaarden. Niemand koopt dat. Dit gaat niet over ethiek of zorg; dit gaat over wie de grootste snede krijgt van de moreel twijfelachtige geldtaart. Voor buitenstaanders lijkt het net een aflevering van ‘Flikken: Maastricht’, maar dan zonder plot en alleen maar hebzuchtige dokters.

In de wereld van RUMAG-stijlsatire, maakt het niet uit hoe je je geld verdient, zolang je maar genoeg vuurwerk hebt om het geld voor de ‘gram te laten branden. Deze psychiaters willen slechts een groter stuk van de gitzwarte taart. Het is ronduit hilarisch, in een wereld waarin elke gek zijn eigen specialist lijkt te hebben, dat deze ‘experts’ nu klagen over niet genoeg betaald krijgen voor het faciliteren van het einde. Misschien moeten ze hun eigen advies eens opvolgen: “Slik eens een chillpil, niet alles in het leven is te koop.”

Bron: GOOGLE NEWS – Psychiaters willen opheldering over betaling door euthanasie-centrum