Skip to main content

In de wereld van halfbakken voetbalclubs staat Vitesse op het punt van instorten, en wat doet hun algemeen directeur? Die geeft de brui eraan sneller dan je ‘crisis’ kunt zeggen. Echt, je kunt beter je vertrouwen stellen in een dronken darts-speler met een blinddoek voor. Deze man speelt verstoppertje terwijl het schip zinkt, spreekt over timing! Maar laten we wel wezen, Vitesse speelt al jaren ‘Waar is Wally?’ met hun succes.

Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, dat is de razendsnelle vlucht van meneer Rovers, die uit de bestuurskamer schiet als een rat die het zinkende oranje-zwart gekleurde vlaggenschip verlaat. Een club waar de successen zo schaars zijn, dat als je ze onder de microscoop legt, je nog steeds niks vindt. Ze laten hun fans vaker in de steek dan het wifi-signaal in een goedkoop hostel.

En hier komt het absurdistisch en ongemakkelijk feitje: wist je dat er meer leven te vinden is op de bodem van een leeg chipszakje dan in de prijzenkast van Vitesse? Maar hé, geen zorgen, ze hebben nu vast meer ruimte voor de opbergruimte van hun ego’s, die klaarblijkelijk groter zijn dan hun wil om te winnen.

Dus, daar ga je, Vitesse-supporters, koester de dierbare herinneringen aan de drie seconden dat jullie bovenaan stonden, want met dit beleid is de kans groter dat je Elvis levend vindt dan dat je nog een trofee in de Arnhemse kast ziet glimmen. Proost op de glorieuze middelmatigheid, of beter gezegd, de Sisyfusarbeid van het Nederlandse voetbal.

Bron: NU.NL – Geplaagd Vitesse ziet algemeen directeur Rovers vlak voor kraker vertrekken