Skip to main content

Rutte, die politieke gladjanus, gooit weer eens met modder naar de PVV. Als een kleuter in de zandbak schreeuwt hij dat Wilders dondersgoed weet dat de steun aan Oekraïne moet doorgaan. Nieuwsflash, Mark: alsof de politiek niet al genoeg lijkt op een slechte soap waar niemand de afstandsbediening van kan vinden. En Wilders? Die speelt de rol van de dorpsgek wiens enige taak het is om tegen de windmolens te vechten. Nou, pak de popcorn maar, want deze aflevering belooft weer wat.

Kies kant of verkas naar Pluto, want in deze politieke arena is het blijkbaar alles of niets. Het is alsof je kijkt naar een bende kleuters die vechten om de laatste LEGO-blok, totaal onbewust van het feit dat buiten de zandbak de echte wereld verdergaat. En wij, het gewone volk, mogen toekijken hoe onze ‘leiders’ hun zandkasteeltjes verdedigen alsof hun leven ervan afhangt.

Rutte slingert de term ‘steun aan Oekraïne’ rond alsof het snoepjes zijn op een kinderfeestje, terwijl Wilders erop reageert als de hond die net de kat zag wegrennen. Het is een circus, en de clowns hebben de leiding. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat Nederland zoveel aan Oekraïne doneert, dat elke Nederlander op papier al meerdere keren geadopteerd is door een dankbaar Oekraïens gezin.

De moraal van dit verhaal? In de politiek is het makkelijker om te doen alsof je iets geeft om de wereld, dan daadwerkelijk je mouwen opstropen. Misschien moeten we volgende keer maar op de kamerplant stemmen, die heeft tenminste nog nut door de lucht te zuiveren.

Bron: GOOGLE NEWS – Rutte: Wilders weet donders goed dat steun aan Oekraïne moet doorgaan