Skip to main content

Kijk nou, prinses Stéphanie van Luxemburg is 40 geworden en natuurlijk, zoals het echte koninklijke bloed betaamt, moeten we dat vieren met nieuwe portretten. Want ja, de wereld lijdt aan een chronisch tekort aan foto’s van royals die doen alsof hun leven één groot sprookje is. En laten we wel wezen, als we ergens niet op zitten te wachten, dan is het wel op nog een glanzende foto van adel die net zo nuttig is als een tuinkabouter bij een flatgebouw.

Daar sta je dan met je air van “kijk mij eens bescheiden zijn in mijn gouden kooi”, terwijl de helft van ons probeert te overleven op instant noodles – dank je, economie! Maar natuurlijk, Stéphanie, jouw 40e is hét hoogtepunt van 2023. Vergeet klimaatverandering, politieke onrust, of dat de gemiddelde millennial waarschijnlijk nooit een huis zal kunnen kopen – wij moeten ons focussen op koninklijke fotoshoots.

En wat een verrassing, de portretten zien eruit alsof ze geschoten zijn door een Instagram-influencer met een te dure camera en een voorliefde voor filters. “Authentiek”, roepen ze dan, maar het enige echte hier is waarschijnlijk de Photoshop-factuur. En laten we de outfit niet vergeten – niets schreeuwt meer “verbonden met het volk” dan een jurk waar je een klein dorp een jaar lang van kunt voeden.

Maar goed, laten we allemaal even pauzeren van ons o zo drukke leven om een traan te laten voor de arme prinses en haar zware last van het 40 zijn. Ondertussen blijf ik hier, wachtend op de dag dat deze royalty-nonsens eindelijk wordt afgeschaft, zodat we onze aandacht kunnen richten op zaken die écht matteren. Zoals de volgende aflevering van onze favoriete real-life soap: de gewone mens die probeert rond te komen. Nu, dát is pas entertainment.

Bron: NU.NL – In beeld | Nieuwe portretten prinses Stéphanie van Luxemburg voor 40e verjaardag