Skip to main content

In een zeldzaam vertoon van verbazing doen onze politieke prinsessen en prinsen weer eens alsof de rellen in Den Haag gelijkstaan aan een plot twist in Game of Thrones – compleet gedesoriënteerd en schreeuwend om opheldering. Alsof ze niet al jaren tv-kijken vanuit hun ivoren torentjes terwijl het echte leven zich afspeelt in die vergeten achterstandswijken waar zelfs Google Maps liever niet komt.

De Kamerleden, met hun vers gestreken mantelpakjes en pakken, willen nu plots een onderzoek. Eureka, Sherlock! Konden ze met hun exceptionele deductieve vaardigheden niet eerder op dit lumineuze idee komen? Onderzoek naar rellen is ongeveer net zo overbodig als een deur naar nergens; de resultaten staan bij voorbaat vast. Meer politie, meer geld, en af en toe een hartige foto-opsessie waar ze thee drinken met de lokale hangjeugd. Probleem opgelost, toch?

Maar wacht, er is meer. In een absurd theater van bezorgdheid vragen ze zich af hoe dit kon gebeuren. Misschien omdat we in een land leven waar de stem van de straat sneller wordt verstomd dan een vega BBQ op een slagerscongres? Just saying.

Laten we vooral niet vergeten: één keer per vier jaar mogen we stemmen; de rest van de tijd moeten we luisteren naar hun gejammer over het weer volgende scheet in de wind. Politiek is als een slecht geregisseerde reality show – je weet dat het nep is, maar toch blijf je kijken. Misschien is het tijd om de afstandsbediening te pakken en definitief over te schakelen. Kunnen we tenminste zelf kiezen tussen drama en comedy.

Bron: GOOGLE NEWS – Kamerleden willen opheldering en onderzoek na rellen Den Haag