Skip to main content

Ah, de koninklijke glamour slaat weer toe in Luxemburg, met nieuwe portretten van prinses Stéphanie die ons eraan herinneren dat, ongeacht hoeveel crises de wereld teistert, royals altijd tijd en geld vinden voor een fotoshoot. Is het niet heerlijk om te zien hoe de elite zich tooit terwijl de plebs in de rij staan voor de voedselbank? Stéphanie lacht je toe vanaf haar glossy troon, gedrapeerd in outfits die jouw maandsalaris als zakgeld beschouwen.

Nu zal menigeen zeggen: “Is het niet prachtig, zo’n sprookje in levende lijve?” Maar laat ons niet vergeten, lieve landgenoten, dat het enige sprookje hier is dat wij anno 2023 nog steeds geloven dat deze poppenkast enig nut dient. Deze nieuwe portretten van prinses Stéphanie – wellicht bedoeld als verjaardagstaart voor het volk – smaken meer naar die kruimels die van de rijke tafel vallen. Vergeef me, ik had misschien een stukje verwacht met meer substantie dan een Instagram-filter.

Beschouw dit even: terwijl Stéphanie schittert in haar onbetaalbare garderobe, suggereren onderzoeken dat het Luxemburgse volk steeds meer moet hannesen om de eindjes aan elkaar te knopen. Ironisch, niet? Royalty die schittert in luxe, terwijl Jan met de pet moet kiezen tussen brood en internet. En dan nog klagen als het volk niet hard genoeg juicht tijdens de parade.

Oh, prinses Stéphanie, begrijp ons niet verkeerd. Het is niet dat we je nieuwe portretten niet waarderen, het is alleen dat we misschien iets meer waardering zouden hebben voor een beetje nederigheid. Of, god verbied, een grammetje realiteitszin. Laten we een toast uitbrengen op de onwetendheid. Proost, op jou en je nieuwe kiekjes. Geniet ervan, voor zolang het duren mag. Want, zoals elke goede zeepbel, knapt de illusie uiteindelijk altijd.

Bron: NU.NL – In beeld | Nieuwe portretten prinses Stéphanie van Luxemburg voor verjaardag