Skip to main content

Oh, kijk eens aan, Femke Bol, Nederlands eigen Wonder Woman zonder de lasso van de waarheid, heeft haar wereldrecord op de 400 meter verbeterd. Blijkbaar waren alle andere deelnemers te druk met hun Instagram-feed updaten of misschien was Bol gewoon de enige die de weg naar de finishlijn kon vinden zonder een GPS. Tijdens het NK indoor, een evenement waar zelfs de meest toegewijde sportliefhebbers moeite hebben om niet in slaap te vallen, heeft onze nationale heldin het weer geflikt.

Maar laten we wel wezen: een wereldrecord op de 400 meter bij het NK indoor? Dat is alsof je trots bent op het winnen van een potje Monopoly tegen je zesjarige neefje. Natuurlijk, voor ons, simpele zielen, is het lopen van de 400 meter vergelijkbaar met een sprint naar de koelkast tijdens reclamebreaks – laat staan onder wereldrecordtijd. In een wereld waar de gemiddelde Nederlander trotser is op het aantal stappen op hun Fitbit dan op daadwerkelijke fysieke prestaties, komt Bol’s prestatie als een absolute schok.

Vergeet de klimaatverandering, de economische crisis, of het nieuwste schandaal rond de politiek – nee, het breken van een wereldrecord is wat echt telt. Ironisch genoeg, in tijden waarin de enige records die jongeren lijken te breken, die van langste Netflix-marathon zijn, doet Femke Bol iets dat daadwerkelijk beweging vereist.

Als dit de standaard is, kunnen we binnenkort een heus ‘NK binnen zitten’ verwachten, waarin deelnemers strijden om wie het langst op hun kont kan blijven zitten. Femke Bol, je bent een inspiratie voor ons allemaal, in een wereld waar een loopband al gezien wordt als een martelwerktuig. Proficiat met je record, terwijl het gros van Nederland zijn volgende excuus bedenkt om de sportschool toch maar te skippen.

Bron: NU.NL – Femke Bol verbetert eigen wereldrecord op 400 meter bij NK indoor