Skip to main content

Kijk die NSC-top dan, met hun managementboekjes onder de arm, tijdens hun ledenbijeenkomst proberen ze de beroering onder hun achterban te beteugelen als een dierentemmer zonder zweep. Hoe naïef kan je zijn? De achterban moppert meer dan een bejaarde zonder gehoorapparaat tijdens een metalconcert. En wat doet de NSC-top? Ze gooien er wat managementjargon tegenaan in de hoop dat het overwaait. Alsof je een brand blust met benzine.

In hun poging de boel te sussen, lijkt het net alsof ze een wedstrijdje ‘Wie Is Het Meest Afgezaagd’ aan het spelen zijn. “Laten we de dialoog aangaan,” zeggen ze dan. Maar het enige dialoog dat hun achterban wil, is eentje waarin de ze zeggen: “We hebben geluisterd en jullie hebben helemaal gelijk.” Maar nee, in plaats daarvan krijgen ze een PowerPoint-presentatie vol grafieken die nog saaier is dan kijken hoe verf droogt.

En laten we het even hebben over het idee om de beroering te ‘beteugelen’. Alsof deze mensen wilde dieren zijn die getemd moeten worden. Newsflash; ze zijn geen circusact, ze zijn pissig op jullie. En terecht. Want blijkbaar is de NSC-top zo in hun eigen bubbel beland dat ze het contact met de werkelijkheid volledig kwijt zijn. Feit: tijdens de laatste bijeenkomst zijn er meer mensen in slaap gevallen dan tijdens een aflevering van het Eurovisiesongfestival. En dat zegt wat.

Dus NSC-top, misschien is het tijd om die managementboekjes weg te leggen en eens echt te luisteren. Maar goed, de kans daarop is waarschijnlijk kleiner dan dat een dodo herrijst uit de dood. En dat is nou net het probleem, nietwaar?

Bron: GOOGLE NEWS – NSC-top probeert op ledenbijeenkomst beroering onder achterban te beteugelen