Skip to main content

In een wereld waar modegrillen en politieke correctheid het toppunt van een cocktailparty lijken, komt Donald Trump aanzetten met zijn eigen sneakerlijn, alsof de dag na het incasseren van een monsterboete het perfecte moment is voor een modeshow. Jawel, folks, in het universum waar de term ‘slechte timing’ blijkbaar net zo onbegrepen is als Trumps Twitter-beleid was, lanceert de man nu schoenen. Schoenen! Je zou denken dat na een boete die je portemonnee harder laat huilen dan een kreeft in een kokende pot, je misschien even zou pauzeren, hergroeperen, of, weet ik veel, je zonden overdenken. Maar nee, Trump zet een stap vooruit – letterlijk, met sneakers.

Zijn nieuwste onderneming scheurt door de modesector als een olifant in een porseleinkast, wederom bewijzend dat subtiliteit even aanwezig is in Trumps wereld als klimaatwetenschap in zijn beleidsplannen. Het is bijna bewonderenswaardig, hoe iemand onophoudelijk de grenzen van het absurde kan oprekken, alsof hij in een permanente aflevering van ‘The Apprentice’ leeft met de mensheid als ongewillige deelnemers.

En laten we niet vergeten, deze zijn de ‘Trump-trainers’, gemaakt voor diegenen die zowel figuurlijk als letterlijk in zijn voetsporen willen treden. Een prachtig symbool van modern consumentisme, waar je niet alleen je politieke voorkeur kunt dragen, maar deze ook kunt uitlopen.

Dus trek je sneakers aan, het is tijd om door de modder van de moderne maatschappij te rennen. Trap niet in de val, tenzij je natuurlijk gelooft in alternatieve feiten – dan zijn deze sneakers echt iets voor jou. De wereld is tenslotte een catwalk, en Trump? Hij is de ongevraagde modeontwerper die niemand nodig had, maar die we allemaal verdienen. Schijnbaar.

Bron: NU.NL – Donald Trump lanceert eigen sneakerlijn dag na hoge boete