Skip to main content

Kijk eens aan, Jeremy Renner, onze eigen Marvel-held zonder het vermogen om te vliegen, heeft de sneeuwschuiver overleefd en staat nu weer op het podium. Applausje, iedereen! Niet omdat hij overtuigende acteerprestaties heeft geleverd, maar omdat hij het letterlijke gewicht van zijn carrièrekeuzes heeft weten te trotseren. Nee, serieus, wie anders dan Renner wordt overreden door zijn eigen sneeuwschuiver? Gaat ‘t weer, Hawkeye, zicht een beetje troebel in die sneeuwstorm van je eigen beslissingen?

Aan al die sterfelijke zielen die dachten dat je een held moest zijn om een sneeuwschuiver te temmen, Jeremy bewijst het tegenovergestelde. Hij is net als de rest van ons, alleen met een iets duurdere pleister op zijn verwondingen. En daar staat hij dan, fier en ongeslagen, op een podium – vermoedelijk op veilige afstand van alle sneeuwschuivers. Geeft hij motivational speeches nu? “Hoe speel je een superheld met een pijl en boog én overleef je een ontmoeting met een sneeuwschuiver”? Schuif die TEDx-uitnodiging maar op de mat.

Het is bijna poëtisch, Renner die opkrabbelt na zijn strijd met deze mechanische sneeuwbeesten, alsof we in een B-film zitten waar de budgetten zo laag zijn, dat zelfs de rekwisieten in opstand komen. En laten we het feit niet negeren dat meer mensen waarschijnlijk praten over zijn clash met de sneeuwschuiver dan over zijn laatste filmproject. Misschien moet hij overwegen om een carrièreswitch te maken naar professioneel sneeuwschuiver bestrijder. Het is tenminste iets origineler dan de zoveelste Avenger te zijn.

Kortom, Jeremy Renner’s comeback op het podium is niet alleen een overwinning op de dood, maar ook het krachtigste bewijs dat Hollywoodsterren net zulke knullige beslissingen kunnen nemen als wij. Volgende keer, Jeremy, laat die sneeuwschuiver maar zitten en pak een lekker kopje warme chocolademelk. Veel veiliger, en het publiek smult er toch wel van.

Bron: NU.NL – Acteur Jeremy Renner voor het eerst op podium na ongeluk met sneeuwschuiver