Skip to main content

Dus, Anouk heeft blijkbaar na wat online gebulder – want 2023, waar ophef net zo goedkoop is als de moraal van een reality-tv-ster bij het zien van een camera – een ‘fijn en leerzaam’ onderonsje gehad met een trans vrouw. Wow, stop de persen, gooi de geschiedenisboeken open, want dit heeft de wereld nog nooit gezien. Nou ja, behalve elke keer als iemand met meer volgers dan het bevolkingsaantal van Liechtenstein per ongeluk een verkeerde scheet laat op social media.

Het idee dat dit nieuws eigenlijk nieuws is, is lachwekkender dan clownsschoenen op een begrafenis. Anouk, de rockchick die we allemaal kennen als het muzikale equivalent van die ene tante die op familiefeestjes net iets te veel drinkt en dan begint over politiek, heeft nu dus de rol van maatschappelijke messias aangeboden gekregen van het internetkoor. Het ‘fijne en leerzame’ gesprek – let’s face it, waarschijnlijk een versie van “sorry dat ik stom deed, maar ik bedoelde het goed”, geserveerd met een kant-en-klare Instagram foto voor de likes.

Wat deze hele circusact eigenlijk blootlegt, is niet Anouk’s vermogen om een fout toe te geven of de verzoenende kracht van dialoog. Oh nee. Het laat zien hoe dorstig we allemaal zijn geworden naar elk kruimeltje ‘goed gedrag’ van beroemdheden, zodat we dat kunnen aanbidden alsof het de tweede komst is. Serieus, als kwijlen over iemands vermogen om het minimale te doen een olympische sport was, had Nederland nu een gouden medaille.

En dan het feit: Volgens onbevestigde geruchten was het leerzame onderdeel voor Anouk hoe ze haar Instagram filters beter kan gebruiken om iedereen te laten denken dat ze een halo heeft. Ironisch, toch? In een wereld waar kattenfilmpjes meer emotionele diepgang hebben dan dit soort ‘nieuws’, kan ik alleen maar sarcastisch klappen voor de volgende aflevering van “Celebrities Pretending to be Human”. Bravo, mensen. Bravissimo.

Bron: NU.NL – Anouk voert na ophef ‘fijn en leerzaam gesprek’ met trans vrouw