Skip to main content

Laten we meteen in het diepe duiken: Rooney Mara en Joaquin Phoenix verwachten hun tweede kind. Wie? Oh, gewoon twee mensen die acteren alsof het wereldnieuws is. Het is, voor zover de wetenschap ons vertelt, vrij simpel om een kind te maken. Vraag maar aan de gemiddelde goudvis, die propt er per sessie honderden uit. Dat we dit moeten vieren alsof het een prestatie van olympisch niveau is, bewijst alleen maar hoe dol we zijn op de cult van de celebrity.

Maar echt, wat is nieuwswaarde van de voortplanting van een Hollywood-couplet? Gaan we nu ook elke keer feestvieren als iemand succesvol zijn belastingformulier invult? “Breaking news: lokale man claimt aftrekposten zonder te liegen. Meer op 11.”

Laten we niet vergeten dat de echte prestatie hier het feit is dat Joaquin Phoenix, de man wiens voornaam klinkt alsof hij in een slechte YA-dystopie hoort, wist voort te planten in een wereld waar de gemiddelde temperatuur langzaam overeenkomt met zijn films – onvoorspelbaar en neigend naar apocalyptisch warm.

Dus ja, gefeliciteerd aan het koppel. Niet zozeer voor het kind, maar wel voor het feit dat ze wederom de aandacht van de hele wereld weten te trekken met iets wat mensen al sinds het begin van de mensheid doen. Hier is een absurdistisch feitje om mee af te sluiten: wist je dat zeekomkommers hun interne organen naar roofdieren kunnen schieten als verdedigingsmechanisme? Als dat geen inspiratie is voor hun volgende kindernaam, weet ik het ook niet meer. Phoenix en Mara, jullie move.

Bron: NU.NL – Acteurskoppel Rooney Mara en Joaquin Phoenix verwacht tweede kind