Skip to main content

Ah, de onverbiddelijke voetbalsoap: Borussia Dortmund versus PSV. Daar hebben we Dortmund-coach Terzic, die blijkbaar liever in de lederhosen danst op Eindhoven’s successen, juichend over PSV alsof hij zelf de polonaise heeft uitgevonden. Alsof PSV’s glorie zijn avondsnack is, smult hij van de lovende woorden. Maar wacht, het wordt leuker: Malen, de verloren zoon, mogelijk weer op het veld? Oh, de ironie. Alsof hij al niet genoeg tijd op de blessurebank heeft doorgebracht, waardoor zijn carrière meer ups en downs kent dan de aandelenmarkt tijdens een pandemie.

Laten we vooral niet vergeten hoe deze situatie qua absurditeit parallellen trekt met een realityshow waar niemand om heeft gevraagd. Terzic, optimisme als wapen, waarschijnlijk omdat hij hoopt dat goede vibes Malen’s spieren sterker maken dan Wolverine’s klauwen. Ja, je leest het goed, we schakelen over op Marvel-fysica, want in de wereld van voetbal bestaan blijkbaar superkrachten die blessures sneller genezen dan de medische wetenschap kan verklaren.

Terzic’s hoop gloeit feller dan de vlammen van een dumpster fire, terwijl elke realist weet dat de kansen van PSV op een overwinning ongeveer zo klein zijn als de kans dat je oma een influencer wordt op TikTok. Dus ja, Terzic mag dan wel een poster van PSV boven zijn bed hebben hangen en fluisterend “Je kunt het, Malen” tegen zijn Dortmund-sjaaltje zeggen voor het slapen gaan, maar laat ons niet meeslepen in dit optimistische, voetbalromantische sprookje. Want aan het eind van de dag, is de realiteit vaak een nuchter klap in het gezicht – soms letterlijk, vraag maar aan elke verdediger die Malen tegenkomt.

Bron: NU.NL – Dortmund-coach Terzic lovend over PSV en optimistisch over meespelen Malen