Skip to main content

Ah, Griekspoor, onze nationale tennis-“held”, die zich met de timing van een luiaard terugtrekt uit het ATP Doha. Wat een drama, hè? Na een “zware” week in Ahoy dacht hij, “Nou, jongens, ik pak mijn tennisballen en ga naar huis”. Zeg maar dag tegen sportieve plicht. Zware week, my ass. We hebben meer energie gezien in een bejaardentehuis tijdens bingo-avond.

Kijk, als je als professionele atleet meer tijd besteedt aan het verzinnen van excuses dan aan je forehand, dan ben je het tennisracket niet waard. Is dit de nieuwe trend? “Oh, ik heb zo hard gewerkt in Ahoy, ik kan gewoon niet meer”. Als mijn oma met een rollator door Ahoy kan, kan onze Griekspoor wel naar Doha afzwaaien. Maar nee, hoor. Te. Moe. Laten we allemaal een traantje wegpinken.

Het is hilarisch hoe deze “zware week” plotseling fungeert als het ideale excuus voor een betaalde vakantie. “Sorry, coach, Ahoy heeft me helemaal uitgeput. Ik kan de rijke sjeiks in Doha echt niet onder ogen komen. Ze zouden meteen zien dat ik nog amper een racket kan tillen na al die uitputtende wedstrijden… tegen praktisch niemand.”

En laten we niet vergeten, dit is dezelfde Griekspoor die ons keer op keer heeft beloofd de Nederlandse tenniswereld op zijn kop te zetten. Nou, de enige wereld die hier op zijn kop staat, is de wereld van professionaliteit en toewijding. Misschien moet iemand hem vertellen dat afmelden voor een toernooi niet hetzelfde is als een cheat day in je dieet: Je wordt er niet beter van, alleen maar luier.

Dus Griekspoor, geniet van je rust. Laat die ATP-punten maar schieten, wie heeft ze nodig als je ook een zware week in Ahoy als excuus kunt hebben? En trouwens, de enige die hier zware weken heeft, zijn wij, je fans, die jouw carrière proberen te volgen.

Bron: NU.NL – Griekspoor meldt zich last minute af voor ATP Doha na zware week in Ahoy