Skip to main content

In dit godvergeten tijdperk waar zelfs de trots van zwetende handbalhelden in de uitverkoop gaat, bewijst de nieuwste soap in sportland dat faillissementen en achterklap de nieuwe nationale sport zijn. Een handbalkampioen, voorheen gevierd en op handen gedragen, nu genadeloos geknield door de financiële eisen van een oud-speler. Vijftig. Duizend. Euries. Serieus? Voor dat bedrag kun je heel de selectie laten masseren door de handen van God zelf, of – nog beter – precies dezelfde hoeveelheid bitterballen inslaan voor een troostfeestje.

Nu, op het toneel van armoe en wanhoop, waar iedereen blijkbaar een graantje van elkaars ellende probeert mee te pikken, staat onze kampioen. Bankroet. Kapotgemasseerd door het systeem en de grijpgrage handjes van compensatieverslaafden. En jawel, tussen het zuchten en de tranen door, kraait de ex-speler victorie – een Pyrrhusoverwinning, waarbij hij zelf vermoedelijk nog net niet in de afgang van zijn oud-team drapeert als een misplaatste mantel der liefde.

Maar laten we niet doen alsof dit uniek is. In een wereld waar influencers meer verdienen door hun kont te schudden dan professionals doen met jaren ervaring, is dit het zoveelste hoofdstuk van de grootse klucht genaamd ‘Moderne Tijden’. Het maakt niet uit of je ballen gooit of vangt, uiteindelijk lijkt het erop dat we allemaal gespeeld worden door het grote geld.

Dus, lieve sporters, volgende keer als je je vakbondspasje vernieuwt, vraag ook even om een paar reservespelers voor aan de zijlijn. Just in case. Want zoals het oude gezegde gaat: “Beter een spits in de hand dan een schuldeiser op het dak.” Maar goed, in dit geval was de keeper duidelijk al lang en breed gepasseerd, en scoren deden we alleen in de rechtbank. Proost dan maar, op een nieuw seizoen van faillissementen en financiële fiasco’s. Game on.

Bron: NU.NL – Handbalkampioen vraagt faillissement aan na claim oud-speler van 50.000 euro