Skip to main content

Oh, wat een verrassing! Kamerleden die opheldering en onderzoek willen na de rellen in Den Haag. Alsof ze bij een reünie van ‘Hoe Word Ik Een Perfect Voorbeeld Van Nutteloosheid 101’ opnieuw hun trouw zweren aan de wereld van eindeloos geblaat zonder wol. Hé, gaan we weer lekker met z’n allen ‘shock en verbijstering’ spelen? Kom op zeg, de enige echte shock hier is dat iemand nog verwacht dat dit circus van clowns zonder make-up iets zal veranderen.

Laten we eventjes realistisch zijn; deze oproep tot onderzoek is net als je derde poging om dat ene dieet te volgen – iedereen weet dat het gedoemd is te mislukken, maar hè, leuk voor de Instagram-show. “Kijk mij eens betrokken en daadkrachtig zijn,” schreeuwen ze, terwijl ze nog geen oplossing kunnen vinden voor een IKEA-kast, laat staan voor maatschappelijke onrust.

En oh ja, dat onderzoek? Bereid je maar voor op een flinke dosis bureaucratische slow-motion, waarbij de enige echte actie het bomenmoorden is voor al die ellenlange rapporten. Wat ons brengt bij het feit van de dag: wist je dat politici meer hete lucht produceren dan een gemiddeld broeikasjeffect veroorzakende koe? Zie het als hun superkracht: de kunst van veel zeggen, weinig doen.

Nu, de echte kicker? Deze hele poppenkast is betaald van jouw belastingcenten. Dus, terwijl je probeert te overleven in dit economische moeras, wees gerustgesteld dat de ‘zorgvuldige’ besteding van jouw hardverdiende euro’s in goede handen is. En met “goede handen” bedoel ik dieper in de zakken van politieke ijdelheid en incompetentie. Lekker dan.

Bron: GOOGLE NEWS – Kamerleden willen opheldering en onderzoek na rellen Den Haag