Skip to main content

Olympique Marseille, die schattige poging tot een voetbalclub, heeft besloten dat de Italiaanse pizzabakker – excusez du peu – coach Gattuso binnen slechts vijf maanden zijn koffers mag pakken. De club, met de consistentie van Franse kaas op een zomerdag, laat weer zien hoe stabiliteit eerder een mythe is dan iets om naar te streven. Wie had dat gedacht, he? Zeker, Gattuso, bekend om zijn verfijnde voetbalfilosofie die ongeveer net zo gelaagd is als de gemiddelde Instagram-caption van een influencer, had deze wending vast niet zien aankomen.

Maar laten we het even hebben over die hilarische beleidscyclus van Marseille. Als je denkt dat je realiteitsshow-drama’s hebt gezien, dan heb je de leiding van deze club nog niet gevolgd. Wie heeft eigenlijk de leiding daar? Een stel kleuters met een dartbord om beslissingen te maken? “Raak Gattuso en win een teddybeer!” – lijkt het credo. Het feit dat ze hun trainers frequenter wisselen dan dat een gemiddelde tiener van crush wisselt, is ronduit komisch.

En Gattuso, ach, die man heeft meer clubs gezien dan de gemiddelde student tijdens de introductieweek. Gaat hij nu een zelfhulpboek schrijven? “Hoe overleef ik als coach zonder ooit echt succes te hebben?” Hoofdstuk 1: Praat hard en draag een grote grijns. Hoofdstuk 2: Vind een club bestuurd door clowns; het maakt je falen minder opvallend.

Wat deze klucht ons leert? Dat voetbal soms meer weg heeft van een soapserie dan een sport. Marseille blijft Marseille: een club die drama ademt zoals de rest van ons CO2. En Gattuso? Die vindt wel weer een nieuw voetbaltheater om zijn “talenten” tentoon te stellen. Energieke chaos, met een vleugje citroen. Bon appétit.

Bron: NU.NL – Olympique Marseille zet trainer Gattuso binnen vijf maanden aan de kant